NOUTĂȚI
21/12/2022

Importanța alegerii unui ambalaj dintr-un material sustenabil

1.  Există din ce în ce mai multe modele de ambalaje disponibile din hârtie și carton

Extinderea comerțului online și creșterea cererii de ambalaje biodegradabile determină diversificarea gamei de ambalaje sustenabile.  În acest fel, pentru tot mai multe industrii sunt disponibile noi modele de ambalaje ce se încadrează în normele legislative de protejare a mediului și a sănătății consumatorilor. 

Dezvoltarea și implementarea noilor modele de ambalaje pun accentul pe protejarea produselor și a mediului înconjurător, creând noi oportunități de câștig pe termen lung pentru companiile de profil.

2. Consumatorii finali devin conștienți de impactul ambalajelor 

Consumatorii finali sunt mai atenți și responsabili la  noile tendințe apărute de ambalare inteligentă și sustenabilă (cum ar fi Smart Packaging), având cerința ca produsele lor să fie împachetate într-un ambalaj prietenos cu mediul înconjurător.

În ultimul deceniu, consumatorii finali prezintă nevoia achiziționării ambalajelor dintr-un material flexibil, calitativ și ecologic ce vine ca o mișcare socială în defavoarea ambalajelor  toxice din plastic. Comunitățile create în urma acestei mișcări formează o incluziune a celor mai implicați și responsabili consumatori, pe o piață a ambalajelor ce crește și se modifică constant. 

Ambalajele inteligente și sustenabile apărute pe piață acoperă o serie de tehnologii de ambalare care pot: prelungi durata de depozitare, urmări articolele, îmbunătăți siguranța și calitatea produselor, precum și afișa informații utile pentru comercianți (ex. distribuitori și consumatori) creând posibilitatea ca cumpărătorii să se implice mai mult cu marca.

Această nouă tehnologie se mai poate utiliza pentru a urmări și localiza produsele în ciclul de fabricație, distribuție și depozitare. Companiile care au adoptat-o folosesc ambalajul inteligent pentru planificarea predictivă și pentru o mai bună planificare a livrărilor "just-in-time".

3. Noi reglementări cu privire la deșeurile de ambalaje poluante

În următorii ani, costurile reciclarii ambalajelor din plastic se vor majora în urma reglementărilor aprobate de combatere a surplusului de deșeuri de ambalaje poluante.

Materiile prime reciclabile sunt din ce în ce mai utilizate în producerea ambalajelor, și se așteaptă ca industria ambalajelor din hârtie și carton să crească cu 30% până în anul 2025 - de la 770 miliarde dolari la 1 trilion dolari.

În scurt timp această tendință de a alege un ambalaj cu protecție ridicată, prietenos cu mediul și calitativ va deveni un diferențiator important pentru industria ambalajelor, contribuind la dezvoltarea pieței de profil.

Alte noutăți
De peste 15 ani, furnizăm companiilor locale și internaționale o gamă completă de ambalaje și cutii din carton ondulat personalizate, de calitate superioară, reciclabile și biodegradabile.

CONTACT
Str. Alexandr Sergheevici Puskin, nr. 8
Sector 1, Bucuresti
Program de lucru: 9:00 - 17:00
Tel. (004).021.9234
comercial@biopack.ro

Copyright © 2012 - 2022 BIOPACK ROMANIA INC. Toate drepturile rezervate.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram